Oficialii ucraineni raportează bombardamente intense în est și confirmă retragerea din orașul Kreminna

  • 18 Aprilie 2022 18:34
Oficialii ucraineni raportează bombardamente intense în est și confirmă retragerea din orașul Kreminna

Oficialii ucraineni din regiunile Harkov și Lugansk au raportat luni bombardamente puternice din partea forțelor ruse, recunoscând retragerea dintr-un oraș important, Kreminna, dar susținând că au respins cu succes atacurile rusești în alte zone, potrivit CNN.

Primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a declarat la televiziunea ucraineană că orașul este „bombardat în mod constant”. El i-a acuzat pe ruși că „bombardează zone rezidențiale, clădiri rezidențiale, unde sunt mulțimi de oameni. Au fost lovituri astăzi în oraș. Sunt răniți și morți. Mai multe spitale au fost distruse”, scrie DIGI24.

Terekhov a spus că 30% din populația orașului a plecat de la începutul invaziei, dar a adăugat că „de regulă, oamenii nu vor să părăsească orașul”. „În ciuda bombardamentelor, am început azi să plantăm flori”, a mai spus acesta.

În regiunea vecină Lugansk, șeful administrației militare regionale, Serghei Haidai, a declarat: „Cred că bătălia [pentru Donbas] a început deja. Multiple intensificări ale bombardamentelor cu toate tipurile de arme”.

Acesta a spus că din cauza atacurilor rusești „numărul așezărilor fără electricitate, apă și gaz este în creștere”.

Ministerul ucrainean al Apărării a raportat câteva succese în alte zone din est, spunând că încercările Rusiei de a avansa în jurul Izium au fost respinse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău