Oficiali SUA: Autorul atacului din Manchester ar fi fost antrenat de Stat Islamic

  • 26 Mai 2017 09:23
Oficiali SUA: Autorul atacului din Manchester ar fi fost antrenat de Stat Islamic

Atacatorul sinucigaș din Manchester, Salman Abedi, ar fi fost antrenat de trupele Stat islamic din Siria, cu câteva luni înainte de atac, conform informațiilor adunate de o anchetă preliminară, au declarat oficiali din SUA pentru CNN.

Autoritățile americane sunt de părere că datorită instructajului realizat de Stat Islamic, atacatorul sinucigaș în vârstă de 22 de ani a putut comite atentatul mortal de pe Manchester Arena, luni seară, care a ucis 22 de persoane, scrie Mediafax.ro.

De asemenea, se crede că și alți membri ai familiei lui Abedi ar fi radicalizați, a declarat același oficial citat de CNN.

Din ce în ce mai multe detalii ies la suprafață despre ucigașul născut în Marea Britanie, care a fost în Libia înainte de atac și a traversat aeroporturile din Istanbul și  Dusseldorf, pe măsură ce polițiști identifică complicii săi.

Autoritățile au realizat arestări multiple, inclusiv arestarea fratelui atacatorului, care a fost reținut în Libia.

Noile informații vin la puțin timp după ce distribuirea informațiilor în cazul anchetei atacului din Manchester a fost reluată după o suspendare temporară din cauza unor serii de dezvăluiri din partea părții americane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău