Oficiali ai APCE vor efectua o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară

  • 16 Septembrie 11:05
Oficiali ai APCE vor efectua o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară

Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va efectua, în perioada 16-19 septembrie, o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară în preajma scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, oficialii vor avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, speakerul Igor Grosu și cu viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov. Agenda vizitei mai include discuții cu președintele Autorității Naționale de Integritate, Lilian Chișca, cu președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, și cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

Delegația misiunii preelectorale a APCE are planificate discuții cu principalii candidați la președinție și liderii partidelor politice, cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale implicate în observarea alegerilor și cu reprezentanți ai mass-media.

Din componența delegației APCE, conduse de Thórhildur Sunna Ævarsdóttir, fac parte Chris Said (Malta), Valentina Grippo (Italia), Laura Castel (Spania), precum și coraportorii pentru onorarea obligațiunilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez (Elveția) și Zanda Kalniņa-Lukaševica (Letonia).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău