Oficial ucrainean: Peste 200 de civili uciși și peste 1.100 răniți, de la invazia Rusiei

  • 27 Februarie 2022 15:23
Oficial ucrainean: Peste 200 de civili uciși și peste 1.100 răniți, de la invazia Rusiei

Avocatul poporului din Ucraina, Lyudmyla Denysova, spune că peste 210 de civili ucraineni au fost uciși și peste 1.100 au fost răniți după invazia Rusiei, relatează BBC. Cifrele sunt diferite de cele furnizate de ONU, potrivit cărora cel puțin 64 de civili au murit de când trupele ruse au invadat Ucraina.

„Cu o cruzime nevăzută, inamicul distruge clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și școli, luând dreptul de a trăi fiilor și fiicelor pământului ucrainean, inclusiv copiilor”, a transmis oficialul ucrinean într-o postare pe o rețea socială, mai scrie BBC, citat de digi24.ro.

Lyudmyla Denysova a cerut ca Rusia să fie pedepsită aspru pentru aceste crime.

De cealaltă parte ONU anunță că ar fi cel puțin 64 de civili uciși și alte sute au fost răniți după ce rupele rusești au intrat în Ucraina. "Este probabil ca cifrele reale să fie considerabil mai mari".

Biroul ONU pentru drepturile omului raportează cel puțin 240 de victime civile, inclusiv 64 de morți.

Deteriorarea infrastructurii civile a lăsat sute de mii de persoane fără electricitate sau apă. Sute de case au fost avariate sau distruse, în timp ce podurile și drumurile afectate de bombardamente au lăsat unele comunități izolate de piețe, a precizat Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

"Agențiile ONU și partenerii umanitari au fost nevoiți să își suspende operațiunile din cauza deteriorării situației de securitate", au precizat reprezentanți ai OCHA.

Numărul refugiaților care fug din Ucraina a ajuns la 368.000

Numărul refugiaților care fug din Ucraina a ajuns la 368.000, anunță Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), după ce a avertizat că acesta ar putea crește până la 4 milioane de persoane, relatează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău