Ocupanții ruși din regiunea Lugansk au început mobilizarea în rândul medicilor

  • 27 Septembrie 2022 11:21
Ocupanții ruși din regiunea Lugansk au început mobilizarea în rândul medicilor

Rușii din teritoriul ocupat temporar din regiunea Lugansk, din Ucraina, au început să-i convoace pe medici în cadrul mobilizării anunțată de Putin pe data 21 septembrie, scrie Rador.

În momentul de față sunt convocați, în mod special, chirurgi, anesteziști și paramedici, relatează RBC-Ucraina, cu referire la declarațiile șefului Administrației Regionale de Stat din regiunea Lugansk, Serhi Haidai, potrivit unei postări făcută de el pe Telegram.

„Nu au reușit, deocamdată, să calculeze rezultatele (referendumului, n.r. RBC) (aceasta susțin ei), de asemenea, nu au reușit să sărbătorească deschiderea unui nou centru medical la Lugansk și să se laude că aproape toți medicii s-au prezentat la așa-zisul vot, la așa-zisul „referendum”, dar au anunțat deja mobilizarea lucrătorilor medicali”, a scris Haidai. Potrivit acestuia, în prezent mobilizarea este parțială. Până în momentul de față sunt covocați doar chirurgii, traumatologii, anesteziștii, paramedicii și asistenții.

„La convocarea unor astfel de specialiști se ține cont de experiența lor în mod special de abilitățile de a trata rănile, provocate în urma ostilităților. Toate comisariatele militare de înregistrare și înrolare au deja liste cu cei care au absolvit școlile de medicină și se află pe teritoriul așa-zisei republici separatiste "LPR" (autoproclamata republică populară Luhansk, n.r.). Vor fi convocați chirurgii, anesteziștii și traumatologii, care au vârsta de până în 60 de ani și asistenții medicali, paramedicii - până în 55 de ani", a specificat șeful Administrației Regionale de Stat din regiunea Lugansk, Serhi Haidai.

Amintim că în regiunea Lugansk, ocupată de ruși, invadatorii efectuează mobilizare generală. Se mai specifică că spitalele din Lugansk-ul ocupat sunt pline de invadatori ruși răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău