Octavian Țîcu: Reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R.Moldova dovedește încă odată că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant

  • 26 Octombrie 11:20
Octavian Țîcu: Reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R.Moldova dovedește încă odată că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant

Reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R.Moldova dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant, susține liderul Partidului Unității Naționale (PUN), istoricul Octavian Țîcu.

„Nimic despre miile de asasinate săvârșite de sovietici în Basarabia, nimic despre sutele de mii de deportați și morți în gulagurile sovieto-rusești, nimic despre foametea organizată, care a ucis alte sute de mii, nimic despre cum Stalin și Hitler și-au împarțit Europa ucigând împreună zeci de milioane de oameni.
După cum era de așteptat, PSRM-ul lui Igor Dodon a sărit să se ralieze poziției rusești, condamnând și jignind nefondat ambasadorul României în R.Moldova, uitând, asemeni rușilor, de sprijinul necondiționat acordat de România cetățenilor noștri. Comportamentul ambasadei rusești în Chișinău și reacția nesimțită a PSRM-ului arată cam ce ne așteaptă în următorii ani dacă Igor Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea Republicii Moldova. Ținta Rusiei și a matrioștilor sale din Republica Moldova nu va fi ”parcursul european” ci identitatea ROMÂNEASCĂ a Basarabiei. Dacă noi, cei care simțim și ne dorim revenirea în granițele României nu ne vom mobiliza pentru al debarca pe Dodon vom ajunge să nu ne putem plânge nici morții”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Octavian Țîcu. 
 
Menționăm că Ambasada Rusiei la Chișinău acuză Armata Română că ar fi omorât mii de oameni în Basarabia, ca reacție la afirmațiile făcute de diplomații români de la Chișinău, în cadrul unei activități dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei, care au adus omagiu soldaților români. Și PSRM a criticat discursul ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță. 
 
Ambasada României nu a reacționat, deocamdată, la aceste acuzații. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Sat
6
Sun
0
Mon
-1
Tue
3
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău