Octavian Țâcu: ”A început autodevorarea șobolanilor”

  • 28 Octombrie 2015 13:51
Octavian Țâcu: ”A început autodevorarea șobolanilor”

Revista presei din 28 octombrie 2015

Directorul CNA, Viorel Chetraru, anunță că știe unde a fost ascuns miliardul furat, titrează Adevărul. Directorul general al Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru, a declarat că a identificat unde a fost ascuns miliardul de dolari furat din băncile devalizate și consideră că revendicările opoziției privind demisia sa și a procurorului general sunt orientate pentru „a dezechilibra activitatea structurilor de forță”. El declară într-un interviu că a fost stabilit întregul mecanism de sustragere și că sunt 30 de dosare pe rol care îi vizează pe funcționarii publici.

Guvernul va fi demis doar prin trădare, titrează Adevărul. Parlamentul va dezbate mâine moțiunea pentru demiterea Guvernului Streleț depusă de PSRM și PCRM. Comuniștii și socialiștii mai au nevoie de șase voturi pentru demiterea Guvernului, voturi care ar putea veni din partea PD-ului sau a deputaților neafiliați din care face parte și grupul Leancă. Atât PD-ul cât și grupul Leancă nu au luat o decizie deocamdată cu privire la votarea moțiunii.

Alianța de carton, comentează aceeași publicație. Ziarul atenționează și asupra lipsei  perspectivelor clare de aderare a R. Moldova la UE. Și oricât s-ar învinovăți reciproc, întreaga clasă politică este responsabilă de actuala stare de lucruri. Unii politicieni pentru că n-au vrut, alții pentru că n-au putut.

Acum există un pericol nemaipomenit de a pierde vectorul european al R. Moldova
, scrie Timpul, care preia un reportaj desprecum este văzută criza politică de la Chișinău de oamenii de rând. ”Acum nu sunt interese de țară, dar interese de grup, interese banditești. Nu o să aducă alegerile anticipate nimic bun. Și încă și pericolul ca să pierdem acest vector european”, atenționează oamenii.

Mare panică în lumea șobolanilor, scrie analistul Octavian Țâcu în Timpul, comparând politicienii cu niște șobolani. ”Oamenii nu mai sunt proști, stau la pândă cu topoare și furci, așteptând să mai ia capul la vreun șobolan”. A început autodevorarea lor, observă autorul.

Proteste în fața Parlamentului când va fi discutată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, scrie Ziarul Național. Două marșuri de protest care vor porni de la Academia de Studii Economice și din fața Academia de Ședințe, având ca destinație finală sediul Parlamentului, sunt anunțate pentru joi, ziua în care deputații vor dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, înregistrată de socialiști și comuniști. Ziarul amintește că și pe 15 octombrie, atunci când a fost ridicată imunitatea liderului liberal-democrat Vlad Filat, controversatul Renato Usatîi a adus oameni în fața Parlamentului și verificau fiecare mașină care ieșea din curtea instituției dacă în aceasta nu se afla deputatul.

Ziarul Național scrie despre ULTIMATUMul platformei DA – ”Dacă Șor și Plahotniuc nu sunt reținuți „IMEDIAT”, „convocăm o vastă acțiune de protest în capitală” – au avertizat reprezentanții Platformei DA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:35 %
Vint:5,1 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
21
Sat
24
Sun
23

Curs oficial BNM 15 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4388 0.0308
USD 17.0958 -0.0318
RON 4.0135 0.0067
UAH 0.6302 -0.0018
RUB 0.2407 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău