Ocatavian Țicu: Toate argumentele invocate în justificarea votului uninominal sunt povești de adormit copiii (Revista presei)

  • 20 Martie 2017 10:09
Ocatavian Țicu: Toate argumentele invocate în justificarea votului uninominal sunt povești de adormit copiii (Revista presei)

Revista presei din 20 martie 2017

Procurorii moldoveni au reținut un fost deputat pentru TRĂDARE DE PATRIE și spionaj. Acesta ar fi fost implicat în dosarul coruperii deputaților, scrie Adevărul. Fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, care ar fi fost implicat în anul 2014 în scandalul care viza coruperea deputaților, a fost reținut ieri de procurori. Acesta este suspectat de spionaj și trădare de patrie, scrie site-ul newsmaker.md.

Potrivit sursei citate, la domiciliul fostului deputat, care și-a dat demisia din fracțiunea parlamentară a PD la 6 martie 2014, au fost efectuate percheziții. Dosarul pe numele său ar fi fost pornit în vara anului 2016, în baza articolului 337 – Trădare de patrie și articolul 338 – spionaj.

Ziaristul Petru Bogatu remarcă încă o premieră absolută. Și lui Iurie Boboceanu, fost deputat PDM, îi este asigurată o propoziție în manualul de istorie. Este primul politician reținut pentru trădare de patrie și spionaj în favoarea Rusiei.  Pe de altă parte, subliniază publicistul,  trebuie construite noi închisori. Dacă toți trădătorii vor fi băgați la zdup, pușcăriile se vor dovedi a fi neîncăpătoare. 

În editorialul său din Timpul, istoricul Octavian Țicu scrie că  dincolo de meritul  incontestabil al lui Vladimir Plahotniuc, de a-l  băga pe Filat acolo unde-i este locul, a arăta cât de mizeră este clasa noastră politică și cât de lipsită de preț poate fi demnitatea umană, orice inițiativă care vine de la acest om (Vladimir Plahotniuc) și partidul pe care îl conduce, n-are nimic în comun cu interesul cetățeanului sau bunăstarea țării. Dopă Octavian Țicu, dacă ar fi avut acest interes, pârghiile de putere pe care le-a avut la dispoziție până acum i-ar fi permis acest lucru. Din 2015 practic existau condițiile ca această majoritate să convingă cetățenii că lucrurile pot fi schimbate în bine, doar că în mentalul lor mafiot, aceste preocupări sunt secundare, primordiale fiind controlul puterii și exploatarea acesteia în propriile interese. Prin urmare, cu votul uninominal sau fără, toate argumentele invocate în justificarea acestei decizii sunt povești de adormit copiii, cocnhide Octavian Țicu.

Fostul premier Ion Sturza susține pe pagina sa de facebook că președintele parlamentului Candu nu va risca să publice următorul raport Kroll care este așteptat în timpul apropiat. Pentru că protrivit lui Ion Sturza vor fi bine detaliate traseul banilor și beneficiarii intermediari. “Trebuie să recunoaștem, holdingul știe să manipuleze opinia publică. „Alegerea” prezidentului, „lupta” cu prezidentul, rușii și, mai nou, Interpolul-ru, „votul” uninominal, „reforma” pensiilor, concesionari, arestări spectaculoase între ai „noștri” și ai „voștri”. Moldovenii sunt hrăniți cu „breaking news” din oră în oră! Între timp, afacerea „Republica Moldova” merge bine mersi”...conchide Ion Sturza.

Frauda bancară a majorat tarifele la energia electrică și termică cu 4-24%, titrează ZDG.  În ședința publică din 17 martie 2017 a Consiliului de Administrație al ANRE au fost examinate pe rând solicitările companiilor ce prestează serviciile respective. Potrivit ZDG de fapt a fost o ședință regizată în care doar pe alocuri s-a ținut cont de argumentele conducerii companiilor reglementate, sau ale unor experți prezenți. În consecință, situația critică din sector, creată ca urmare a fraudei bancare, deprecierii leului și neajustării la timp a tarifelor, se va menține și pune în pericol securitatea energetică a țării, subliniază ZDG.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău