Oazu Nantoi, despre Zinaida Greceanîi | „Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte”

  • 06 Decembrie 2019 18:00
Oazu Nantoi, despre Zinaida Greceanîi | „Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte”

Deputatul Blocului ACUM, Oazu Nantoi, susţine că preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, utilizează funcţia pe care o deţine pentru a promova agenda de politică externă a Partidului Socialiștilor. El s-a referit la câteva cazuri care vizează relațiile parlamentare cu Ucraina, când Zinaida Greceanîi ar fi acționat în conformitate cu interesele PSRM, și nu cu cele naționale.

Într-un caz aceasta nu a publicat pe pagina sa felicitarea adresată lui Dmytro Razumkov atunci când a fost ales în funcția de președinte al Radei Supreme de la Kiev, dar a publicat-o pe cea adresată Valentinei Matvienko, pentru realegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Federaţiei Ruse. De asemenea, Zinaida Greceanîi nu a răspuns invitației omologului său ucrainean de a participa Adunarea Generală interparlamentară a GUAM, a mai reclamat Oazu Nantoi.

”Doamna Greceanîi, deținând funcția de președinte al parlamentului, promovează politicile Partidului Socialiștilor în ceea ce privește contactele externe ale Parlamentului Republicii Moldova, ceea ce contravine nu numai bunului simț, dar și Constituției. Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte. Eu sunt profund indignat în legătură cu faptul că doamna Zinaida Greceanîi distorsionează contactele externe ale Parlamentului, în detrimentul interesului național al Republicii Moldova și ofensând Ucraina, care este nu numai țara vecină grație existenței căreia noi încă mai existăm în calitate de stat”, a spus Nantoi. 

Acuzațiile nu au fost comentate de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
9 °C
câțiva nori
Umiditate:29 %
Vint:4,1 m/s
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
11 °C
Thu
14 °C
Fri
12 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău