Oazu Nantoi, despre Zinaida Greceanîi | „Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte”

  • 06 Decembrie 2019 18:00
Oazu Nantoi, despre Zinaida Greceanîi | „Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte”

Deputatul Blocului ACUM, Oazu Nantoi, susține că președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, utilizează funcția pe care o deține pentru a promova agenda de politică externă a Partidului Socialiștilor. El s-a referit la câteva cazuri care vizează relațiile parlamentare cu Ucraina, când Zinaida Greceanîi ar fi acționat în conformitate cu interesele PSRM, și nu cu cele naționale.

Într-un caz aceasta nu a publicat pe pagina sa felicitarea adresată lui Dmytro Razumkov atunci când a fost ales în funcția de președinte al Radei Supreme de la Kiev, dar a publicat-o pe cea adresată Valentinei Matvienko, pentru realegerea în funcția de președinte al Consiliului Federației Ruse. De asemenea, Zinaida Greceanîi nu a răspuns invitației omologului său ucrainean de a participa Adunarea Generală interparlamentară a GUAM, a mai reclamat Oazu Nantoi.

”Doamna Greceanîi, deținând funcția de președinte al parlamentului, promovează politicile Partidului Socialiștilor în ceea ce privește contactele externe ale Parlamentului Republicii Moldova, ceea ce contravine nu numai bunului simț, dar și Constituției. Într-un Parlament normal, ar fi trebuit să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea președinte. Eu sunt profund indignat în legătură cu faptul că doamna Zinaida Greceanîi distorsionează contactele externe ale Parlamentului, în detrimentul interesului național al Republicii Moldova și ofensând Ucraina, care este nu numai țara vecină grație existenței căreia noi încă mai existăm în calitate de stat”, a spus Nantoi. 

Acuzațiile nu au fost comentate de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău