Oameni și Idei | Antrenor de înot, Oleg Rotari: „Înotul este cel mai sănătos sport care poate exista, iar un antrenor trebuie să fie și un bun psiholog”

  • 31 Octombrie 2023 17:19
Oameni și Idei | Antrenor de înot, Oleg Rotari: „Înotul este cel mai sănătos sport care poate exista, iar un antrenor trebuie să fie și un bun psiholog”

În cadrul noii emisiuni „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău invitat a fost antrenorul de înot, Oleg Rotari. Oleg a declarat că înotul pentru el este un mod sănătos de viață - tipul de sport care din pasiune s-a transformat în job:

„Pentru mine înotul este o recreare și o relaxare. Eu când intru în apă uit de absolut tot - de toate problemele. Eu cred că înotul este cel mai sănătos sport care poate exista și cu înotul poți să te antrenezi chiar și până la 70-80 de ani”. 

Oleg ne spune și care sunt top trei avantaje ale înotului.   

„Top trei beneficii ale înotului sunt: lucrează și se dezvoltă toți mușchii. În înot nu există nicio traumă. Este posibilitatea de a te trauma doar în antrenamentul de performanță și doar din greșeală. De asemenea, un alt avantaj este că îți dezvolți foarte bine rezistența”.  


La întrebarea: „Ce capacități trebuie să aibă cei care doresc să devină antrenori de înot”, Oleg Rotari ne spune că în primul rând, e nevoie de pasiune și dorință:       

În primul rând trebuie să fie dorință, răbdare și să obțină plăcere de la rezultat și de la proces, deoarece cu copiii uneori e greu de lucrat, dar foarte interesant, ei te motivează și mereu sunt cu zâmbetul pe față. Dacă îi înțelegi, este foarte bine, important să ai răbdare și mereu să-i încurajezi și să le spui că ei vor reuși. Antrenorul trebuie să transmită și încredere studenților”, punctează Oleg.    

Mai multe despre frica de apă, antrenamentele în aer liber pe timp de iarnă, motivație, responsabilitate, competinții și alte subiecte află din emisiunea „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău