O separatistă din Donbas, fost comandant al unei divizii de tancuri a teroriștilor, s-a predat forțelor Kievului

  • 04 Martie 2019 12:43
O separatistă din Donbas, fost comandant al unei divizii de tancuri a teroriștilor, s-a predat forțelor Kievului

Svetlana Druk, membră a organiza?iei teroriste proruse "Republica Populară Donețk" și unul dintre personajele unui film propagandistic al Kremlinului, a fugit din zona controlată de rebeli și se află pe teritoriul Ucrainei controlat de forțele Kievului - transmite postul de televiziune TSN.

Tânăra susține că este gata să depună mărturie atât împotriva foștilor săi complici, cât și cu privire la crimele de război comise de Federația Rusă în Ucraina.

Svetlana Druk, coordonatoare a unei divizii de tancuri în Donețk, apare în spoturile publicitare ale unui film de propagandă al Kremlinului, care va avea premiera pe 9 mai. Prezentată drept un "simbol al lui Novorossiei", tânăra i-a contactat, însă, pe agenții de contrainformații ai Serviciului de Securitate al Ucrainei, solicitându-le să o ajute ca, împreună cu copiii săi, să părăseacă teritoriul aflat sub ocupația Federației Ruse.

"Mi se tot spune că am luptat, că am ucis oameni. La vârsta de 14 ani, am devenit șef de divizie. Nu caut scuze, dar atunci așa erau vremurile, făceam ce mi se spunea" - se justifică Svetlana Druk, într-o înregistrare difuzată de televiziunea TSN.

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău