O pictură descoperită într-o biserică din Anglia ar fi fost realizată în secolul al XVI-lea de un celebru pictor italian

  • 02 Martie 2021 15:49
O pictură descoperită într-o biserică din Anglia ar fi fost realizată în secolul al XVI-lea de un celebru pictor italian

O pictură descoperită într-o biserică din Anglia ar fi putut să fie realizată de Tițian, un celebru pictor italian din secolul al XVI-lea, potrivit unui expert în istoria artei, citat de DPA.

Cu o lungime de 3,8 metri și reprezentând Cina cea de Taină, pictura din biserica St. Michael and All Angels, situată în comitatul Herefordshire din vestul Angliei, ar fi fost începută de pictorul italian Polidoro da Caravaggio și finalizată de Tițian, Tintoretto sau de ucenici din atelierele celor doi artiști.

Dar, după ce istoricul Ronald Moore a preluat pictura din acea biserică pentru a o restaura în urmă cu trei ani, el a descoperit numele lui Tițian inscripționat pe un ulcior pictat în cadrul tabloului, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Keith Hilton-Turvey, rectorul bisericii, s-a declarat încântat de vestea acestei descoperiri.

"Nu am putut să văd inscripția atunci când m-am uitat cu atenție, așadar, istoricul a făcut, evident, câteva analize aprofundate. Această informație se adaugă bucuriei și înțelegerii noastre asupra Cinei cea de Taină", a spus el.

După această descoperire, pictura, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, va rămâne în aceeași biserică, unde va putea fi admirată de credincioși.

O serie de măsuri de securitate au fost deja implementate, pentru ca tabloul să nu fie furat.

O altă pictură de Tițian - "The Madonna and Child with Saint Luke and Catherine of Alexandria" - s-a vândut cu 16,8 milioane de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby's la New York în 2011.

Cultură: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău