O nouă ședință de judecată privind dosarul lui Ilan Șor

  • 12 Septembrie 2018 09:10
O nouă ședință de judecată privind dosarul lui Ilan Șor

Curtea de Apel Cahul anunță că astăzi va avea loc o nouă ședință de judecată privind dosarul primarului de Orhei Ilan Șor, condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în cazul fraudelor bancare.

Ședința de judecată va începe la ora 11:00. Potrivit Ziarului de Gardă, în cadrul ultimei examinări a dosarului, care a avut loc la 24 august curent, a fost audiat un specialist din partea apărării. „Pe 8 august în dosarul lui Șor au fost audiați patru contabili care au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor care au fost utilizate la fraudarea sistemului bancar, dar și trei foști angajați ai Băncii de Economii a R. Moldova. Potrivit procuraturii, „martorii au confirmat circumstanțele descrise în învinuire”, susținând în unanimitate că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor”, mai scrie sursa citată. 

Este cea de-a șasea ședință de judecată în cazul dosarului care-l vizează pe Ilan Șor, fiind desfășurate cu ușile închise. Amintim că dosarul a ajuns la Curtea de Apel după aproape opt luni de la pronunțarea sentinței de către Judecătoria Chișinău, motivul invocat fiind faptul că nu sunt judecători compatibili pentru a examina cauza și a durat mult timp până au fost traduse materialele din limba română în limba rusă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău