O nouă reținere pe un dosar BEM

  • 30 Octombrie 2015 16:55
O nouă reținere pe un dosar BEM

Un om de afaceri a fost reținut pentru contractarea unui credit de 80 de milioane de lei de la Banca de Economii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore de către CNA și procurorii anticorupție. Omul de afaceri este bănuit că în anul 2011 ar fi obținut în mod fraudulos două credite, transmite IPN.

Pe numele acestuia a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 238 Cod Penal, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani.

Acum câteva zile, alți doi oameni de afaceri au fost reținuți în dosarele ce vizează delapidările de la BEM, Banca Socială și Unibank. Este vorba despre directorii companiilor Valiexchimp și Fuel care sunt învinuiți de contractarea unor credite în valoare totală de peste jumătate de miliard de lei. Instanța de judecată a eliberat mandat de arestare pe numele șefului Valiexchimp pe un termen de 30 de zile, iar pe numele celuilalt urmează să se expună la expirarea celor 72 de ore de reținere.

18 dosare penale ce vizează obținerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială și Unibank au fost transmise în instanță, o parte dintre acestea aflându-se deja la etapa finală a proceselor de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău