O nouă ediție a Seminarului Republican de Chimie, organizat la USM, a întrunit peste 80 de cadre didactice din R. Moldova

  • 17 Decembrie 2022 14:46
O nouă ediție a Seminarului Republican de Chimie, organizat la USM, a întrunit peste 80 de cadre didactice din R. Moldova

O nouă ședință a Seminarului Republican de Chimie a fost organizat pe 15 decembrie, la care au participat peste 80 de cadre didactice, se arată în comunicatul instituției.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul ședinței a fost despre coloranții alimentari naturali, iar Roman Rusnac, dr., lector la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică, USM a organizat o excursie prin clasele principale de coloranți naturali, punând în evidență formulele de structură, alimentele în care se pot întâlni, dar și efecte adverse și contraindicații.

O altă tematică abordată a fost despre concursul școlar iChemist, unde pot participa elevii din clasele gimnaziale și liceale, cu profil real și umanist. Detaliile fiind prezentate de către Daniela Șterbeț, profesoară de chimie, grad didactic superior, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”.

Coordonatorul proiectului este Mariana Dîru, dr., conf. univ., în cadrul USM, alături de secretarul Iulia Baerle, profesoară de chimie grad didactic superior, IPLT „Natalia Dadiani”.

Seminarul republican de chimie este unicul seminar științifico-metodic din țară și se bucură de un prestigiu înalt între cadrele didactice preuniversitare, fiind o platformă deschisă pentru schimb de cunoștințe și experiență a profesorilor de chimie din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău