O nouă condamnare istorică în SUA. Fiul lui Joe Biden a fost găsit vinovat de cumpărare și posesie ilegală de arme de foc

  • 11 Iunie 19:07
O nouă condamnare istorică în SUA. Fiul lui Joe Biden a fost găsit vinovat de cumpărare și posesie ilegală de arme de foc

Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost găsit vinovat, astăzi, 11 iunie, de un juriu federal, în procesul în care era acuzat de deținerea și cumpărarea ilegală a unei arme de foc. Fiul președintelui SUA a fost găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare, potrivit CNN și BBC.

Juriul federal l-a găsit vinovat pe Biden de trei infracțiuni – cumpărarea ilegală a unei armei de foc, posesia ilegală a unei arme de foc în perioada în care consuma droguri sau era dependent de acestea, scrie Digi24.

Deși a vorbit deschis despre lupta sa cu dependența de cocaină, Hunter Biden a pledat nevinovat față de toate capetele de acuzare, anterior.

După această condamnare istorică, prima oară când fiul unui președinte american este condamnat penal, Biden ar putea să fie condamnat la până la 25 de ani de închisoare sau ar putea să fie amendat cu până la 750.000 de dolari.

Fiind la prima abatere, este posibil ca judecătorul să stabilească o sentință mai puțin aspră, însă, Hunter Biden mai este vizat și într-un alt proces, în acela fiind acuzat de fraudă fiscală.

Biden a exclus o posibilă grațiere a fiului său

Joe Biden a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru presa americană dacă va accepta decizia juriului în procesul fiului, Hunter. „Da”, a răspuns Joe Biden.

Același răspuns, „Da”, l-a dat și când reporterul l-a întrebat dacă exclude posibilitatea să-și grațieze fiul în cazul în care va fi condamnat.

Hunter Biden, singurul fiu supraviețuitor al președintelui Joe Biden, a fost judecat în Delaware pentru trei infracțiuni legate de eforturile sale de a obține o armă de foc în 2018, în timp ce ar fi fost dependent de droguri.

A fost un proces istoric, deoarece niciun fiu al unui președinte american în exercițiu nu s-a mai confruntat cu un proces penal până acum. Hunter Biden a pledat nevinovat în octombrie anul trecut, după ce a fost pus sub acuzare de procurorul David Weiss.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
23
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău