O nouă ALERTĂ cu BOMBĂ pentru un avion al Turkish Airlines

  • 23 Iulie 2015 15:38
O nouă ALERTĂ cu BOMBĂ pentru un avion al Turkish Airlines

O falsă alertă cu bombă a blocat la sol miercuri seară un avion al companiei Turkish Airlines pe aeroportul din Istanbul.

Aceasta s-a întâmplat la câteva zile după ce acest operator aerian a anunțat identificarea autorului altor trei amenințări similare anterioare, transmite agenția EFE.

Potrivit cotidianului Hurriyet, după debarcarea pasagerilor unui zbor sosit de la Tallinn (Estonia), în avion s-a găsit un bilet pe care scria 'există o bombă'. Drept urmare, avionul - care trebuia să decoleze către Adana (sudul Turciei) - a rămas la sol pentru a fi cercetat de echipele specializate, în timp ce poliția l-a interogat pe pasagerul care a stat pe locul unde s-a găsit respectivul bilet.

Acest incident amintește de alte trei cazuri similare în care au fost implicate în lunile martie și aprilie avioane ale aceleiași companii ce aveau ca destinație Lisabona, Tokyo și Sao Paulo, care au fost nevoite să aterizeze de urgență în urma unor astfel de amenințări.

La fel cum s-a întâmplat și miercuri seară, în toate aceste trei avioane s-a găsit un bilet cu un mesaj ce făcea referire la prezența unei bombe la bord. În urma investigației, a rezultat că respectivele bilete de amenințare au fost puse acolo chiar de un angajat al companiei Turkish Airlines, care a făcut parte din echipajul de cabină al celor trei avioane.

Acesta a fost destituit și i s-a întocmit dosar penal, dar deocamdată nu au fost publicate detalii despre motivația sa de a recurge la un asemenea gest.

Însă în condițiile în care autorul precedentelor amenințări a fost identificat, incidentul de miercuri seară nu face decât să creeze confuzie și să redeschidă un caz ce se credea lămurit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău