O navă umanitară cu 800 de migranți la bord cere permisiunea de a ancora într-un port italian

  • 04 Noiembrie 2021 15:56
O navă umanitară cu 800 de migranți la bord cere permisiunea de a ancora într-un port italian

O navă umanitară a organizației nonprofit germane Sea Eye a anunțat joi că a cerut Italiei permisiunea de a opri într-un port unde să poată debarca circa 800 de migranți salvați de pe ambarcațiuni aflate în dificultate în centrul Mediteranei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Circa 400 dintre migranții de pe Sea Eye 4 au fost salvați în cursul nopții de pe o ambarcațiune din lemn, în cea de-a șaptea operațiune de salvare de la începutul actualei sale misiuni, la jumătatea lunii octombrie.

"Pe Sea Eye 4 este în vigoare în prezent starea de urgență și orice întârziere din partea autorităților (de a acorda acces în port) pune în pericol sănătatea și viețile oamenilor salvați și echipajului nostru", se arată într-un comunicat al organizației, care adaugă că a solicitat centrului de coordonare a salvărilor maritime de la Roma desemnarea unui port pentru debarcare și a cerut de asemenea ajutor urgent din partea MAE german.

Sea Eye a precizat că nava se îndreaptă spre insula Lampedusa din sudul Italiei, care reprezintă, notează Reuters, unul din principalele puncte de debarcare pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa venind din Africa.

Italia a cerut în mod repetat ajutorul altor state pentru a putea face față mai bine acestei situații. Potrivit ministerului italian de interne, până acum în acest an un număr de 53.836 de migranți au sosit în Italia, față de 29.267 în aceeași perioadă a lui 2020.

Uniunea Europeană și-a înăsprit legislația privind azilul și a întărit securitatea frontierelor externe după valul de peste un milion de refugiați și migranți ajunși în Europa via Mediterana acum șase ani, încheind totodată aranjamente cu Turcia și Libia în scopul reținerii migranților în alte locații de pe rutele globale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău