O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la Chișinău pentru evaluarea finală a Programului susținut de FMI

  • 22 Ianuarie 2020 08:39
O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la Chișinău pentru evaluarea finală a Programului susținut de FMI

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită la Chișinău de astăzi, până pe 5 februarie. Delegația va purta discuții cu autoritățile în contextul pregătirii consultărilor periodice pentru anul 2020 și a celei de-a șasea evaluări, finale, a Programului susținut de FMI, potrivit unui comunicat al instituției.

Amintim că actualul program de trei ani cu FMI, în valoare de aproximativ 180 de milioane de dolari, a fost semnat în noiembrie 2016. Acesta însă a fost suspendat în urma unor decizii ale guvernării PDM, în special cea legată de Legea privind amnistia capitalului. Guvernul condus de Maia Sandu a reluat discuțiile cu Fondul și a obținut acordarea unei tranșe de 46 de milioane de dolari, în toamna anului trecut și a fost decisă extinderea programului până în martie 2020.

După ultima vizită a Misiunii FMI, la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, premierul Ion Chicu a declarat că nu exclude o pauză în relațiile cu FMI, după încheierea actualului program cu Fondul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău