O misiune FMI efectuează o vizită de evaluare la Chișinău

  • 24 Octombrie 2017 16:36
O misiune FMI efectuează o vizită de evaluare la Chișinău

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2017.

Pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile statului  în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, pentru anul 2017, și a evaluării a doua a programului susținut de FMI.

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic, precum și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor, potrivit unui comunicat al misiunii FMI în Republica Moldova.

Programul pe trei ani al autorităților Republicii Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de aproximativ 182 de milioane de dolari, din care circa 59 de milioane au fost deja debursate.

Două treimi din suma creditului este acordată în baza Mecanismului extins de creditare (ECF), care prevede o rată a dobânzii egală cu zero până la finele anului 2018, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de 10 ani. Partea rămasă a creditului este acordată în baza Mecanismului de finanțare extinsă (EFC), care prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST (la moment, 1,3 la sută), un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău