O mie de turiști, majoritatea britanici, blocați în Franța după anularea zborurilor din cauza condițiilor meteorologice

  • 05 Ianuarie 2020 14:20
O mie de turiști, majoritatea britanici, blocați în Franța după anularea zborurilor din cauza condițiilor meteorologice

Circa o mie de turiști, majoritatea britanici, au fost cazați în regim de urgență sâmbătă seara în Savoia (estul Franței) după anularea zborurilor lor pe Aeroportul Chambéry din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au anunțat duminică autoritățile regionale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

O ceață persistentă care acoperea sâmbătă dimineață regiunea Chambéry, în apropierea stațiunilor de schi pline de turiști în această perioadă a anului, a reprezentat motivul anulării celor șapte curse aeriene.


Toate zborurile programate pentru sâmbătă dimineață cu plecare de pe Aeroportul Chambéry au fost amânate și reprogramate pentru după-amiaza, însă a fost necesară anularea a șapte dintre ele din cauza întârzierilor cumulate.

În total, 535 de turiști blocați au fost primiți sâmbătă seara în Centrul de Congrese din orașul Aix-les-Bains și au petrecut noaptea acolo. Ceilalți 450 de turiști afectați de aceste anulări au fost cazați în hoteluri din zonă.

În jur de 20 de autobuze au fost închiriate pentru a transporta turiștii în orașul Aix-les-Bains. Poliția municipală și voluntari ai Crucii Roșii au fost, de asemenea, mobilizați pentru a întâmpina și ghida turiștii blocați.

"Pasagerii vor putea decola astăzi (duminică) de pe aeroporturile din Lyon, Grenoble și Geneva. Turiștii vor fi transportați către aceste locații", a anunțat prefectura din Savoia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău