O insulă din Grecia își caută locuitori. Suma de bani plătită lunar și beneficiile oferite viitorilor rezidenți

  • 05 Iulie 2019 20:03
O insulă din Grecia își caută locuitori. Suma de bani plătită lunar și beneficiile oferite viitorilor rezidenți

O insulă din Grecia, care a rămas doar cu 24 rezidenți permanenți, își caută acum locuitori, iar autoritățile sunt dispuse să-i plătească. Insula Antikythera, amplasată între Creta și Kythira, la 45 de minute de zbor de Atena, este pitoreasă și însorită, dar nu are potențial turistic din cauza accesului foarte dificil la plaje. Are, însă, un potențial economic deloc de neglijat.

Biserica și administrația locală promite să plătească câte 500 de euro pe lună familiilor care se stabilesc pe această insulă, relatează The Independent. În plus, oferă mâncare, teren și locuri de muncă la ferme, în construcții și pe vase de pescuit.

Există însă și o condiție - oferta este valabilă pentru pentru familiile tinere, cu cel puțin 3 copii.

Deși oferta este foarte generoasă, nu au fost foarte mulți doritori. Doar 15 familii au anunțat că vor să se mute pe insulă, într-un interval de câteva luni. Anunțul autorităților a ajuns acum și în presa internațională, iar străinii par interesați de ofertă.

Insula are electricitate, internet, telefonie, dar vremea nu este la fel de blândă ca  în alte zone ale Greciei. În plus, nu există magazine și benzinării, iar feribotul ajunge destul de rar din cauza vremii capricioase. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
-1,71
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău