O instituție publică va fi dizolvată

  • 11 Ianuarie 2020 10:00
O instituție publică va fi dizolvată

Un proiect de hotărâre de Guvern, supus consultărilor publice pe particip.gov.md, prevede dizolvarea Instituției Publice „Centrul de Implementare a Reformelor”, transmite IPN.

Potrit documentului, după aprobarea de către Guvern a hotărârii, Cancelaria de Stat va institui, în termen de 30 de zile, comisia de lichidare și va institui comisia de transmitere către Cancelaria de Stat a bunurilor proprietate publică.

În nota informativă a proiectului de hotărâre se spune că decizia de lichidare a venit ca urmare a prezentării raportului de activitate pe perioada 2017-2019. Cancelaria de Stat va prelua competența de analiză a impactului asupra proiectelor ce prevăd reorganizări și reforme structurale sau instituționale ale autorităților/instituțiilor publice.

Centrul de Implementare a Reformelor a fost creat în ianaurie 2017. Misiunea a fost cea de coordonare a reformelor la nivel guvernamental, evaluarea gradului de implementare a acestora de către autoritățile publice și structurile organizaționale respective, cooperarea cu instituțiile internaționale în vederea transpunerii în fapt a celor mai bune practici, precum și atragerea asistenței externe.

Centrul a fost condus de către Iurie Ciocan, care a demisionatn din fruntea acestei instituții în iunie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău