O gimnastă ucraineană de 11 ani, ucisă după ce casa ei a fost lovită de o rachetă rusească

  • 27 Martie 2022 15:58
O gimnastă ucraineană de 11 ani, ucisă după ce casa ei a fost lovită de o rachetă rusească

Katya Dyachenko, o gimnastă ucraineană în vârstă de doar 11 ani, a murit în urma unui bombardament al armetei ruse la Mariupol, informează mundodeportivo.es, potrivit hotnews.ro.

Copila se afla la domiciliul ei din Mariupol când clădirea a fost lovită de o rachetă rusească, notează sursa citată.

Anunțul decesului a fost făcut chiar de antrenoarea ei, Anastasia Meshchanenkov, care a confirmat vestea tristă.

„Ar fi trebuit să cucerească lumea, dar a murit îngropată în moloz. Ar fi trebuit să cucerească scena și să ofere zâmbete lumii. Pentru ce sunt de vină copiii?” - Anastasia Meshchanenkov, antrenoarea Katyei, pe Instagram.

"Aceasta este gimnasta noastră Katya Dyachenko. Avea 11 ani. A murit sub dărâmăturile casei ei din Mariupol, când un obuz rus a lovit-o. Ar fi putut avea un viitor strălucit în fața ei ca tânără campioană ucraineană. Dar într-o secundă a plecat. Închideți cerul... vă rog @NATO!", a scris parlamentarul ucrainean Anna Purtova pe Twitter.

Dyachenko li se alătură celor 136 de copii care, potrivit autorităților ucrainene, au murit în urma invaziei ruse, de la începutul acesteia, la 24 februarie. În același timp, 199 de minori au fost răniți. Majoritatea victimelor s-au înregistrat în capitala Kiev, potrivit datelor de la Procuratura Generală ucraineană.

Totodată, 570 de clădiri școlare sau de învățământ au fost atacate de trupele ruse, dintre care 73 au fost total distruse.

Cele mai multe școli, 138, au fost lovite în regiunea Donețk, pe frontul de est al țării, de atacurile rusești. Aproximativ 41 de școli din regiunea capitalei Kiev au fost, de asemenea, afectate, scrie News.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău