O formațiune politică a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC privind numărul secțiilor de votare deschise peste hotare la anticipate

  • 06 Iunie 2021 09:28
O formațiune politică a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC privind numărul secțiilor de votare deschise peste hotare la anticipate

Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care aceasta a refuzat majorarea numărul secțiilor de votare în străinătate.

Juriștii blocului au mers, în această dimineață, la Curte pentru a depune actele în original. Concurentul electoral precizează, într-un comunicat, că îi cere instanței judecătorești să anuleze decizia CEC, adoptată în ziua precedentă, de a înființa în afara hotarelor Republicii Moldova doar 139 de secții de votare, față de 190 de secții cât a propus Ministerului Afacerilor Externe Integrării Europene. 

În opinia Blocul electoral ”RENATO USATÎI”, hotărârea vine în contradicție cu principiile unui stat democratic și lezează drepturile sale fundamentale prevăzute în Constituție și Codul electoral în ceea ce privește dreptul de a fi ales. ”În situația în care la scrutinul precedent la înregistrarea prealabilă a 60.000 de alegători, au votat 263 177 de cetățeni, este rezonabil de așteptat ca la înregistrarea prealabilă din 26 mai 2021 a 100 050 cetățeni, numărul votanților va fi mult mai mare decât la scrutinul precedent”, susțin autorii contestației. 

Menționăm că și PAS, Platforma DA și PUN au anunțat că vor ataca în instanță refuzul CEC de a deschide mai multe secții de votare peste hotare la alegerile anticipate. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău