O expoziție inedită de afișe va fi inaugurată mâine la Muzeul Național de Artă al Moldovei

  • 01 Noiembrie 2022 17:06
O expoziție inedită de afișe va fi inaugurată mâine la Muzeul Național de Artă al Moldovei

O expoziție inedită de afișe va fi inaugurată mâine la Muzeul Național de Artă al Moldovei. „100 CELE MAI BUNE AFIȘE 21/100 BESTE PLAKATE 21” din Germania și Elveția cuprinde 39 afișe din Germania, 54 – Elveția și 7 din Austria. La concurs au participat 540 de persoane cu un total de 2008 afișe, dintre care 888 postere individuale, iar 325 serii de postere.

Afișele au fost selectate și apreciate de un juriu internațional de experți: Christian Hoffelner (A-Viena), Larissa Kasper (Kasper-Florio, CH-St.Gallen), Denis Olgac, (Sucuk und Bratwurst, D-Berlin), Radovan Jenko (SI-Ljubljana) și Susanne Stahl (Stahl R, D-Berlin).

Lucrările selectate sunt clasificate în trei categorii după cum urmează: lucrări la comandă - 78; lucrări proprii - 3; lucrări ale studenților - 19. Expoziția a fost deja prezentată în orașele Berlin, Essen, St. Gallen, Luzern, Seoul, Viena și în multe alte orașe ale lumii, ajungând, tradițional, și la Chișinău.

Organizatorii informează că proiectul 100 Beste Plakate are o arhivă impunătoare de lucrări care poate fi accesată online: https://100-beste-plakate.de/

Curatorul expoziției, Valeria Barbas, a menționat că anual se organizează la Chișinău expoziția de placate: „La concurs au fost trimise afișe de toate genurile și în toate tehnicile de tipărire, care au fost concepute, tipărite și publicate în anul respectiv. La concurs participă anual numeroși graficieni, studenți din domeniul designului grafic de la universitatea de artă și colegii tehnice, agenții, birouri, comisionari precum și printshops”, a spus Valeria Barbas.

Expoziția este organizată la Chișinău de către Goethe-Zentrum cu sprijinul Goethe-Institut România, Ambasada Austriei la Chișinău și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău