O echipă de medici cubanezi, cu experiență în lupta împotrva Ebola, a ajuns în cea mai afectată regiune de COVID-19 din Italia

  • 23 Martie 2020 14:14
O echipă de medici cubanezi, cu experiență în lupta împotrva Ebola, a ajuns în cea mai afectată regiune de COVID-19 din Italia

Cuba a trimis în Italia o echipă de 52 de medici și asistente, dintre care unii cu experiență în lupta împotriva febrei Ebola în Africa, pentru a ajuta țara europeană cea mai afectată în lupta sa împotriva Covid-19, potrivit Agerpres.

Destinația acestei echipe care a sosit sâmbătă în Italia este regiunea Lombardia, cea mai afectată de noul coronavirus. Într-o lună, 4.825 de persoane au murit în Italia din cauza acestei pandemii.

Echipa, formată din 36 de medici, 15 asistente și un administrator ''este pregătită să lucreze neobosit pentru a acorda îngrijiri și a combate epidemia de Covid-19 în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății'' din Italia, a declarat șeful echipei, Carlos Ricardo Perez.

Treizeci dintre membrii acestei echipe au acționat împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest în 2014 la apelul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a adăugat liderul echipei în cursul unei ceremonii, înainte de plecarea lor din Havana.

Cu venituri de 6,3 miliarde de dolari în 2018, exportul de servicii medicale, pe lângă turism, este unul dintre motoarele economiei cubaneze, potrivit cifrelor oficiale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău