O delegație din Strășeni va participa la o manifestare în amintirea victimelor deportărilor staliniste, care va avea loc la Brăila

  • 07 Iulie 2017 14:49
O delegație din Strășeni va participa la o manifestare în amintirea victimelor deportărilor staliniste, care va avea loc la Brăila

O manifestare cultural-artistică va avea loc sâmbătă la Casa de Cultură din Brăila, în amintirea victimelor deportărilor staliniste în Bărăgan și Siberia. La evenimentul organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Brăila și Asociația „ProBasarabia și Bucovina” – filiala „Vasile Voloc” Brăila, va participa și o delegație din Strășeni.

Președintele Societății de Științe Istorice din România – filiala Brăila, prof. dr. Ștefan Aftodor va vorbi despre „Drame individuale, drame colective provocate de agresiunea sovietică asupra României în vara anului 1940”, iar col.(r) Ilie Petrencu, vicepreședintele Asociației „ProBasarabia și Bucovina” va susține o alocuțiune despre „Deportările în Bărăgan – 17/18 iunie 1951”, notează InfoPrut.

Manifestarea include și un program artistic în care vor evolua Corul Model „Burebista” al Casei de Cultură Raionale Strășeni, dirijor prof. Pavel Moraru și soliști de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuț Militaru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău