O delegație a Guvernului de la Chișinău participă la cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Rep. Moldova, organizată astăzi la București

  • 15 Iulie 08:27
O delegație a Guvernului de la Chișinău participă la cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Rep. Moldova, organizată astăzi la București

O delegație a Guvernului de la Chișinău participă la cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Rep. Moldova, organizată astăzi la București.

Conferința va fi găzduită și co-prezidată de ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, alături de cel al Germaniei, Annalena Baerbock, și de ministrul francez pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale Chrysoula Zacharopoulou.

Donatorii și partenerii Rep. Moldova se vor reuni pentru a identifica noi posibilități de generare a asistenței necesare Chișinăului pentru depășirea crizelor, realizarea reformelor și atingerea obiectivelor propuse odată cu obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE.

În cadrul Conferinței se vor întruni cele cinci Grupuri de lucru ale Platformei de Sprijin care activează în domenii-cheie, precum: situația umanitară a refugiaților din Ucraina găzduiți de Rep. Moldova, combaterea corupției, securitatea energetică, asistența financiară și managementul frontierelor.

Prima Conferință de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc pe 5 aprilie, la Berlin, fiind organizată la inițiativa Germaniei, Franței și a României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău