O carte despre moartea tânărului Andrei Brăguța decedat în penitenciarul nr. 13, ”Realitatea nevăzută”, a fost lansată la Chișinău

  • 11 Decembrie 2018 08:25
O carte despre moartea tânărului Andrei Brăguța decedat în penitenciarul nr. 13, ”Realitatea nevăzută”, a fost lansată la Chișinău

”Realitatea nevăzută”- un volum despre moartea tânărului Andrei Brăguța decedat anul trecut în penitenciarul nr. 13, după ce a fost bătut de forțele de ordine și drama trăită de familia sa, a fost lansat astăzi la Chișinău.

Autoarea este sora tânărului, Natalia Braguța. Lansarea volumului a avut loc la sediului Asociației Promo Lex în prezența avocaților implicați în cele trei dosare deschise pe acest caz. Ei au vorbit în cadrul unei conferințe de presă și despre evoluția  acestor dosare. Cu mai multe detalii Ina Guțu.

”Realitatea nevăzută” este o carte despre drama familiei Brăguța, despre adevăr și curajul de a vorbi public atunci când în societatea în care trăim se întâmplă astfel de nedreptăți și orori, a declarat autoarea cărții Natalia Braguța.

”Această carte nu este împotriva puterii. Am vrut doar să arăt oamenilor evenimentele reale. Pentru că presa a scris diverse articole. Adevărul despre drama familie noastre a fost descrisă în diferite moduri. Eu vreau neapărat ca adevărul să ajungă la toată lumea, ca oamenii să înțeleagă unde anume trăiesc și ce se întâmplă. De ce suntem nevoiți să trăim asemenea orori. Nu este normal și despre asta trebuie să vorbim”, a subliniat autoarea.

Pe cazul morții tânărului Andrei Braguța au fost deschise trei dosare, două  pe numele polițiștilor responsabili și unul pe faptul neacordării asistenței medicale de către medicii din penitenciar.

Avocații Promo Lex susțin că acest caz scoate la iveală mai multe probleme sistemice și că probele adunate până acum ar fi suficiente pentru pronunțarea unor decizii în aceste dosare. 

”Există mai multe tergiversări. Nu pot să afirm dacă este rea credință în acțiunile inculpaților, dar apar din partea lor. De exemplu în dosarul celor 13 polițiști ședințele au fost în repetate rânduri amânate. De obicei sunt amânate din cauza lipsei inculpaților și sunt invocate diferite motive. Noi nu insistăm să se facă justiție publică pe acest caz, dorim să se facă justiție în cadrul unui proces echitabil și corect”, a declarat avocatul Vadim Vieru:

Amintim că Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017 și a ajuns în detenție după ce s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, pentru depășirea limitei de viteză. Pe 26 august, tânărul a decedat în Penitenciarul nr. 13.

O carte despre moartea tânărului Andrei Brăguța decedat în penitenciarul nr. 13, ”Realitatea nevăzută”, a fost lansată la Chișinău

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău