O bancă din Republica Moldova are acordul acționarilor pentru a se lista la Bursa de Valori București

  • 15 Decembrie 2022 11:59
O bancă din Republica Moldova are acordul acționarilor pentru a se lista la Bursa de Valori București

MAIB a primit pe 14 decembrie aprobarea acționarilor pentru listarea la Bursa de Valori București într-o ofertă programată pentru 2023 și prin care banca va accesa finanțarea necesară dezvoltării, se arată într-un comunicat de presă al instituției financiare.

 

„Acționarii au votat în favoarea aprobării propunerii de admitere a acțiunilor emise de BC „MAIB” S.A. la tranzacționare pe Piața Reglementată (piață principală), Sectorul Titluri de Capital – Categoria Internațională Acțiuni, administrată de Bursa de Valori București din România. De asemenea, a fost aprobată decizia de a accepta înregistrarea acțiunilor emise de BC „MAIB” S.A. la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și în sistemul Depozitarului Central din România.”, este una dintre hotărârile acționarilor.

Astfel, investitorii de la București ar putea ca de anul viitor să ia expunere la instituția de credit din acționariatul căreia fac parte Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital, dar și alți 3.000 de acționari atât instituționali, cât și mici investitori.

„Aș dori să mulțumesc acționarilor pentru încrederea și sprijinul continuu acordat băncii și inițiativelor noastre ambițioase. Deciziile adoptate în cadrul adunării ne aduc cu încă un pas mai aproape de obiectivul nostru strategic de a ne lista acțiunile la Bursa de Valori București. Listarea va avea numeroase beneficii pentru noi și clienții noștri – acces îmbunătățit la capital, costuri de finanțare mai puțin costisitoare, transparență înaltă, comunicare mai bună cu investitorii și guvernanță corporativă mai bună. Nu în ultimul rând, va deschide ușa și pentru alte afaceri din țară să se integreze pe piețele internaționale de capital, de care va beneficia întreaga țară.” a declarat Giorgi Shagidze, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău