O astronaută de la NASA a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu realizat de o femeie

  • 29 Decembrie 2019 10:55
O astronaută de la NASA a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu realizat de o femeie

Astronauta americană Christina Koch a stabilit sâmbătă un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu realizat de o femeie în cadrul unei singure misiuni, după ce a petrecut 289 de zile la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), au anunțat reprezentanții NASA, citați de DPA, preluat de Agerpres.

După ce a ajuns la bordul ISS pe 15 martie, Christina Koch a doborât precedentul recordul de 288 de zile petrecute de o femeie în spațiu, care fusese stabilit de o altă astronaută americană, Peggy Whitson, retrasă între timp din activitate.

Reprezentanții NASA au felicitat-o pe Christina Koch prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

"Este un lucru minunat pentru știință", a declarat Christina Koch, de la bordul ISS, pentru postul de televiziune CNN. "Vom analiza alte aspecte ale felului în care corpul uman este afectat de microgravitație pe termen lung și acest lucru este cu adevărat important pentru planul nostru de zboruri viitoare în spațiu către Lună și către Marte", a adăugat astronauta americană.

Atunci când va reveni pe Terra, în luna februarie, Christina Koch va fi petrecut 328 de zile în spațiu, un interval de timp cu doar 12 zile mai scurt decât recordul absolut pentru cel mai îndelungat zbor spațial în cadrul unei singure misiuni, stabilit în 2016 de astronautul american Scott Kelly.

Cele mai multe dintre misiunile NASA la bordul laboratorului orbital durează aproximativ șase luni.

În octombrie, Christina Koch a doborât un alt record, după ce a participat la prima ieșire orbitală în afara ISS realizată de un echipaj exclusiv feminin, alături de colega ei Jessica Meir.

În timpul misiunii sale la bordul ISS, Christina Koch participă la diverse experimente științifice, operațiuni de mentenanță, operațiuni de conectare la ISS a vehiculelor spațiale și ieșiri orbitale în afara stației, potrivit site-ului NASA. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:7,2 m/s
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
0
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău