O aliată a lui Aleksei Navalnâi, care urmărea teoria otrăvirii disidentului rus cu Noviciok, a fost arestată

  • 25 Decembrie 2020 14:14
O aliată a lui Aleksei Navalnâi, care urmărea teoria otrăvirii disidentului rus cu Noviciok, a fost arestată

Avocata Liubov Sobol, care l-a vizitat luni pe presupusul agent FSB pe care Navalnâi îl acuză că a fost implicat în otrăvirea lui, în august, este anchetată pentru "violare de domiciliu" și "amenințări", a menționat pe Twitter Ivan Jdanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupției, organizația lui Navalnâi, scrie Digi24.ro

Reținerea opozantei vine după ce luni Navalnâi a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice cu presupusul agent FSB Konstantin Kudriavțev în care acesta din urmă, crezând că discută cu un responsabil al serviciilor de informații, spune că serviciile speciale ruse l-au otrăvit pe disident. Autoritățile au calificat convorbirea drept un fals, fără însă a dezminți că interlocutorul lui Navalnâi era agent.

Navalnâi, căruia la 20 august i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk și Moscova, ulterior fiind transferat la un spital în Germania unde i s-a confirmat otrăvirea cu Noviciok, susține că a fost otrăvit la ordinele Kremlinului. Autoritățile ruse au negat în mod repetat orice implicare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău