Nu există dovezi privind un amestec străin în alegerile din SUA de anul trecut

  • 05 Februarie 2019 19:32
Nu există dovezi privind un amestec străin în alegerile din SUA de anul trecut

Autorități americane de rang înalt au afirmat marți că nu au existat influențe străine semnificative asupra alegerilor parțiale pentru Congresul SUA din 2018, informează Reuters.

O declarație a Departamentului Justiției și a Departamentului pentru Securitate Internă prezintă o situație diferită de cea din 2016, când - potrivit unor oficiali - alegerile prezidențiale încheiate cu victoria lui Donald Trump au fost ținta unor atacuri informatice sofisticate și a unei campanii de propagandă din partea Rusiei.

Cele două ministere arată că guvernul Statelor Unite nu a găsit nicio dovadă a influenței unor guverne străine sau a unor agenți străini asupra alegerilor din noiembrie anul trecut, în urma cărora Partidul Democrat a obținut majoritatea în Camera Reprezentanților. Nu au fost afectate semnificativ nici campaniile electorale, nici echipamentele electronice de votare sau alte infrastructuri.

Comisia Națională Republicană pentru Congres, care alege candidații republicani, a susținut că a fost atacată informatic anul trecut.

Mai mulți procurori din SUA anchetează o presupusă colaborare a campaniei lui Trump cu Kremlinul. Atât președintele american, cât și autoritățile ruse neagă orice complicitate, reamintește Reuters.

Oficiali americani din domeniul informațiilor au avertizat săptămâna trecută că Rusia și China și-au fixat deja ca obiectiv următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, din 2020.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău