Noul Guvern nu va permite politizarea instituțiilor statului, a spus premierul Maia Sandu, în timpul prezentării noilor miniștri

  • 17 Iunie 2019 13:37
Noul Guvern nu va permite politizarea instituțiilor statului, a spus premierul Maia Sandu, în timpul  prezentării noilor miniștri

Noul Guvern nu va permite politizarea instituțiilor statului, iar ministerele vor lucra doar pentru binele cetățenilor, a declarat premierul Maia Sandu în timpul prezentării noilor miniștri. Aceștia și-au prezentat și prioritățile mandatelor lor, relatează Radio Chișinău.

Primul minister la care a mers Maia Sandu a fost cel al Afacerilor de Interne, unde l-a prezentat pe ministrul Andrei Năstase. Acolo, ea a exprimat intenția Guvernului său de a recâștiga încrederea cetățenilor în instituții și le-a cerut angajaților să nu mai îndeplinească ordine politice.

Și Andrei Năstase a dat asigurări că nu va mai permite politizarea Ministerului de Interne.

Ministrul Economiei și Infrastructurii din Guvernul Maiei Sandu, Vadim Brânzan a declarat că una din prioritățile sale va fi lupta cu corupția, dar și deetatizarea și debirocratizarea economiei.

Iar ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei, anunță  că prioritățile sale vor fi condiții mai bune de lucru pentru cadrele didactice, și fortificarea influenței părinților și elevilor în procesul educațional.

Amintim că Guvernul Maiei Sandu a fost învestit la 8 iunie, dar a intrat efectiv în funcție sâmbătă, 15 iunie, după ce fostul Guvern Filip și-a anunțat demisia. Guvernul este format din reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai formațiunilor componente ale Blocului ACUM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău