Noul ambasador al Israelului la București, Lior Ben Dor, are origini românești și vorbește limba română

  • 20 August 12:01
Noul ambasador al Israelului la București, Lior Ben Dor, are origini românești și vorbește limba română

Dr. Lior Ben Dor, noul ambasador al Israelului în România, a sosit la București, potrivit unui comunicat al ambasadei. El a transmis la sosire un mesaj în limba română: „sunt mândru să reprezint țara unde m-am născut în țara unde s-au născut părinții și bunicii mei”.

Părinții și bunicii noului ambasador s-au născut în România: mama sa, Bianca – în Buhuși, județul Bacău, iar tatăl său – în orașul Bacău, scrie g4media.

Dr. Lior Ben Dor este diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel din anul 1994. De-a lungul carierei diplomatice, a ocupat diverse funcții, inclusiv coordonator-șef pentru mass-media și diplomație publică pentru lumea arabă și Director al Departamentului pentru Egipt și statele magrebiene în perioada 2016-2023.

Printre responsabilitățile sale s-a numărat și activitatea de purtător de cuvânt în limba arabă, oferind interviuri și informări pentru jurnaliști și instituții media din lumea arabă, cu precădere de la începutul războiului împotriva organizației teroriste Hamas.

El a fost la post în țări precum Egipt, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,12 m/s
Thu
21
Fri
23
Sat
24
Sun
22
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău