Nouă deputați neafiliați au format Grupul Parlamentar Popular European, condus de Valeriu Ghilețchi

  • 12 Aprilie 2017 12:23
Nouă deputați neafiliați au format Grupul Parlamentar Popular European, condus de Valeriu Ghilețchi

Nouă deputați neafiliați au format în Legislativ Grupul Parlamentar Popular European, care va fi condus de Valeriu Ghilețchi. Anunțul a fost făcut astăzi la un briefing de către deputații Iurie Leancă și Valeriu Ghilețchi.

Printre membrii noului grup parlamentar se numără Iurie Leancă, Valeriu Ghilețchi, George Mocanu, Aliona Goța, Octavian Grama, Ștefan Creangă, Eugen Carpov, Simion Grișciuc și Mihaela Spătaru.

Iurie Leancă a declarat că la această etapă, grupul se orientează pe dimensiunea colaborării parlamentare, iar la el pot adera și alți deputați care susțin parcursul european al Republicii Moldova.

„Obiectivul principal va fi de a susține și accelera măsurile pentru continuarea parcursului european al țării și implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere”, a spus Iurie Leancă.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi, a declarat că această platformă se vrea a patra forță politică din actualul Parlament.

 „Credem că este important să avem o identitate politică clară în actualul Parlament.  Considerăm că este necesar să impunem un punct de vedere bazat pe angajamente europene asumaate în fața alegătorilor. Iar dacă va fi cazul să ne impunem unor influențe exagerate din partea altor partide politice”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău