Nouă ambulanțe dotate cu echipamente moderne procurate din fonduri europene vor ajunge în timpul apropiat în spitalele din Rep. Moldova

  • 03 Noiembrie 2023 12:13
Nouă ambulanțe dotate cu echipamente moderne procurate din fonduri europene vor ajunge în timpul apropiat în spitalele din Rep. Moldova

Nouă ambulanțe dotate cu echipamente moderne procurate din fonduri europene vor ajunge în timpul apropiat în spitalele din Rep. Moldova. Ambulanțele vor asigura transportul de pacienți și oferirea primului ajutor la standardele cele mai înalte, au declarat oficialii la evenimentul de prezentare a donației, în valoare totală de aproape 600 de mii de dolari, transmite Radio Chișinău.

Donația de ambulanțe de tip A va acoperi mai multe regiuni ale Rep. Moldova: Chișinău, Bălți, Soroca, Edineț, Căușeni, Orhei și Cadîr-Lunga. Scopul acestei donații este de a eficientiza serviciile medicale, a spus ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Toate aceste ambulanțe sunt dotate cu echipament conform standardelor înalte de transport A al pacienților. Ambulanțele au fost procurate de către UNFPA din fondurile UE. Costul total este 586 mii dolari. Instituțiile care beneficiază de aceste ambulanțe sunt: Institutul Mamei și Copilului, Spitalul clinic municipal „Gheorghe Palade”, Spitalul clinic din Bălți și spitalele raionale din Ciadîr Lunga, Căușeni, Orhei, Soroca, Edineț”, a spus Ala Nemerenco.

Aceste ambulanțe vor ajunge la centrele perinatale pentru a spori calitatea serviciilor în zone mai greu accesibile, a spus reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Rep. Moldova (UNFPA Moldova), Dr. Nigina Abaszada:

„Vreau să subliniez că aceste ambulanțe vor spori accesul femeilor însărcinate sau a celor care au risc de complicații, dar și a copiilor. Aceste ambulanțe vor juca un rol important în direcționarea femeilor cu un potențial risc, dar și la necesitate către nivelul terțiar la Institutul Mamei și Copilului”, a declarat.

La începutul acestui an, Rep. Moldova a mai primit o donație de 20 ambulanțe în valoare de 900 mii dolari procurate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău