Norme noi de răspundere pentru operatorii aerieni în cazul daunelor produse pasagerilor, bagajelor și mărfurilor

  • 21 August 2018 13:15
Norme noi de răspundere pentru operatorii aerieni în cazul daunelor produse pasagerilor, bagajelor și mărfurilor

Reguli noi privind operațiunile aeriene cu avioane, elicoptere, baloane și planoare. Guvernul a aprobat norme detaliate referitoare la condițiile de eliberare, menținere, modificare, limitare, suspendare sau revocarea certificatelor operatorilor de aeronave implicați în operațiuni de transport aerian comercial.

Mai exact, Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la operațiunile aeriene stabilește privilegiile și responsabilitățile titularilor de certificate precum și condițiile în care operațiunile sunt interzise (limitate sau supuse anumitor condiții din motive de siguranță).

Totodată, documentul instituie proceduri și instrucțiuni pentru operarea în condiții de siguranța pentru fiecare tip de aeronavă, cuprinzând sarcini și responsabilități atât personalului de la sol cât și pentru membrii echipajului.

De asemenea, Cabinetul de miniștri a aprobat și Proiectul de lege privind răspunderea și cerințele de asigurare a operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave.

Potrivit bizlaw.md, documentul prevede stabilirea unor reguli clare privind regimul răspunderii operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave care efectuează operațiuni aeriene civile pentru daunele produse pasagerilor, bagajelor, mărfurilor, trimiterilor poștale și terților, precum și limita minimă a sumelor asigurate pentru acoperirea corespunzătoare a răspunderii.

Printre inovațiile aprobate sunt:

  • stabilirea mărimii plăților anticipate persoanelor fizice în cazul accidentelor aeronautice care s-au soldat cu decese sau vătămări corporale ale pasagerilor;
  • introducerea avizului de informare cu cele mai importante dispoziții ce reglementează răspunderea față de pasageri și bagajele acestora pe care operatorii de transport aerian ai Republicii Moldova sunt obligați să-l aducă la cunoștință;
  • stabilirea cerințelor de asigurare pentru operatorii aerieni care efectuează zboruri specifice operațiunilor de aviație generală sau de lucru aerian în spațiul aerian național pentru daune produse terților ia sol.

Sursa: bizlaw.md

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău