Nord Stream 2 s-ar putea dovedi a fi depășit în curând, avertizează șeful Agenției germane de mediu

  • 02 August 2021 09:15
Nord Stream 2 s-ar putea dovedi a fi depășit în curând, avertizează șeful Agenției germane de mediu

Controversatul gazoduct Nord Stream 2, destinat să transporte gaze naturale din Rusia direct în Germania pe sub Marea Baltică, s-ar putea dovedi a fi depășit în curând, a avertizat luni un înalt responsabil german pentru mediu, citat de dpa, potrivit Agerpres.

"S-ar putea ca Nord Stream 2 să devină rapid un fel de dinozaur printre proiectele energetice pentru că noi vrem să ajungem la zero emisii către 2045", a explicat președintele Agenției germane (UBA), Dirk Messner, pentru grupul media RND, care difuzează declarațiile sale luni.

Conducta de gaz, care este aproape finalizată, urmează să transporte gaze naturale din Rusia în Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina.

Acest proiect de conductă, în valoare de 11 miliarde de dolari, este de mult timp o sursă de tensiuni între Germania și SUA, Washingtonul apreciind că gazoductul prezintă un risc în materie de securitate prin creșterea dependenței energetice a Europei față de Rusia.

Înaintea alegerilor de luna viitoare din Germania, Messner a declarat că viitorul guvern german ar trebui să urmărească obiective ambițioase în domeniul protecției climei.

"În toate sectoarele în care survin emisii, trebuie să accelerăm punerea în practică a unor obiective ambițioase. Aceasta vizează în primul rând sistemul energetic, sistemul de transport, orașele noastre, industria noastră, agricultura noastră, consumul nostru", a afirmat el.

Messner s-a pronunțat de asemenea pentru o utilizare mai extinsă a energiei regenerabile, cum ar fi panourile cu celule fotovoltaice, care au capacitatea de a capta lumina solară și de a o converti în energie electrică.

"În sectorul transporturilor, trebuie să electrificăm și să reducem numărul de automobile. Un al treilea domeniu este renovarea clădirilor prin respectarea standardelor climatice. Și aici ne mișcăm prea lent", a constatat oficialul german, potrivit media citate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău