Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare

  • 10 Aprilie 2021 12:33
Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei la Chișinău au prezentat copiile scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan, i-a primit în audiență la minister, transmite IPN.

Dialogul cu ambasadorul agreat al Republicii Italiene, Lorenzo Tomassoni, a vizat evoluția relațiilor politice în cadrul parteneriatului consolidat existent între ambele țări, dezvoltarea, în continuare, a cooperării bilaterale în domeniile economic, cultural și social, fiind punctată agenda acțiunilor prioritare pentru aprofundarea acestora. 

Interlocutorii au apreciat dinamismul investițiilor realizate de companiile italiene în economia moldovenească, abordând și rolul comunității moldovenilor din Italia în viața social-economică și culturală a acestei țări. De asemenea. au discutat despre asigurarea cadrului juridic bilateral menit să creeze condiții propice pentru viața și activitatea concetățenilor moldoveni.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Republicii Cehe, Stanislav Kázecký, a fost exprimată aprecierea pentru nivelul și calitatea dialogului politic bilateral, fiind evidențiată dorința comună de păstrare a ritmului intens al cooperării moldo-cehe prin identificarea proiectelor noi de colaborare, în cadrul bilateral și cel multilateral.

Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a exprimat ambasadorilor aprecierea părții moldovenești pentru deschiderea constantă față de aspirațiile europene ale Moldovei și sprijinul necondiționat oferit în implementarea reformelor. De asemenea, a adresat felicitări noilor ambasadori și i-a asigurat de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în realizarea mandatelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,13 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău