Noi restricții dure în Danemarca din cauza unui nou record de cazuri. Omicron e pe cale să devină varianta dominantă în țară

  • 17 Decembrie 2021 17:28
Noi restricții dure în Danemarca din cauza unui nou record de cazuri. Omicron e pe cale să devină varianta dominantă în țară

Danemarca închide din nou cinematografele, teatrele și sălile de spectacol și impune noi restricții pentru viața de noapte pentru a stopa creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, în condițiile răspândirii variantei Omicron. Vineri, țara a înregistrat un nou record de cazuri.

Țara scandinavă a înregistrat un nou record absolut de peste 11.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv un nou vârf de peste 2.500 de infectări cu varianta Omicron, a anunțat guvernul în cadrul unei conferințe de presă, conform Agerpres.

„Teatrele, cinematografele și sălile de concerte vor trebui închise”, a declarat prim-ministra Mette Frederiksen. „Trebuie să ne limităm activitatea. Cu toții trebuie să ne limităm contactul social”, a adăugat ea.

Danemarca, lider în ceea ce privește secvențierea genomului, este una dintre țările lumii care a detectat cele mai multe cazuri de Omicron pe teritoriul său, iar autoritățile se așteaptă ca această variantă să devină majoritară zilele următoare. Măsurile anunțate nu au fost încă aprobate de Parlament.

„Scopul nostru rămâne acela de a menține societatea cât mai deschisă posibil”, a afirmat Frederiksen, excluzând carantina, precum cea decisă în primăvara anului 2020, „pentru că avem vaccinuri”. Guvernul va solicita, de asemenea, închiderea altor locuri unde se pot aduna mulțimi, cum ar fi parcurile de distracție sau centrele de conferințe, sau chiar muzeele.

Dacă vacanțele de Crăciun au fost deja prelungite pentru a contracara creșterea numărului de cazuri, executivul prevede totuși revenirea la școală la 5 ianuarie. Viața de noapte, limitată deja săptămâna trecută, va fi și mai redusă - barurile și restaurantele se vor închide la ora 23:00, iar servirea băuturilor alcoolice va fi interzisă după ora 22:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău