Noi reguli pentru cetățenii europeni care locuiesc sau muncesc într-un alt stat european decât în cel de origine, în vigoare în UE

  • 17 Februarie 2019 14:34
Noi reguli pentru cetățenii europeni care locuiesc sau muncesc într-un alt stat european decât în cel de origine, în vigoare în UE

Noi reguli pentru cetățenii europeni care locuiesc sau muncesc într-un alt stat european decât țara lor de origne au intrat în vigoare la sfârșitul acestei săptămâni În Uniunea Europeană. Măsurile reduc costurile și formalitățile birocratice pentru aceste persoane, notează Radio România Actualități.

În prezent cetățenii care locuiesc într-un alt stat membru al UE decât țara lor de origine trebuie să obțină un timbru care să dovedească faptul că documentele lor publice sunt autentice.

Este vorba de certificate, precum cel de naștere, de căsătorie, de deces sau cazierul.

Potrivit noilor reglementări, acest timbru și procedurile birocratice care decurg din obținerea lui nu vor mai fi necesare atunci când cetățenii își prezintă aceste documente. În multe cazuri nu va mai fi necesară nici prezentarea unei copii oficiale traduse a documentelor în cauză.

De menționat că aceste reglementări se referă doar la autenticitatea documentelor publice ale cetățenilor; în privința conținutului acestor acte statele europene vor continua să-și publice normele de până acum.

Aproximativ 17 milioane de cetățeni locuiesc într-un alt stat european decât cel în care s-au născut, potrivit statisticilor. La aceștia se adaugă aproximativ 2 milioane de europeni, care fac naveta zilnică dincolo de granițe, fie că muncesc sau studiază într-o altă țară decât cea de origine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău