Noi proteste antiguvernamentale anunțate duminică în România

  • 03 Decembrie 2017 12:34
Noi proteste antiguvernamentale anunțate duminică în România

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate, pe Facebook, pentru duminică seară, atât în Piața Victoriei din Capitală, cât și în mai multe orașe din țară. Manifestanții cer demisia liderilor celor două Camere și retragerea legilor Justiției din Parlament.

„Duminică ne vedem în Piața Victoriei eliberată. Legile justiției nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgență. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democrație și dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanții unor țări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează. Trebuie să îi oprim!”, se arată în postarea de pe pagina evenimentului din București.

Protestatarii ar urma să se adune în Piața Victoriei din Capitală, de la ora 18.00.

Manifestații asemănătoare vor avea loc și în Târgu-Mureș, Cluj și Deva, de la aceeași oră. Oamenii cer demisia celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, precum și retragerea legilor Justiției.

„Interesele penale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent și tranșant, și arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiției au devenit o problemă geopolitică, cu implicații privind securitatea militară a NATO și a României”, mai scriu organizatorii.

Ei spun că „România moare” în fiecare zi, prin distrugerea justiției, prin adoptarea unor măsuri fiscale care pun în pericol economia, prin numirea unor persoane în funcții înalte pe criterii politice și prin atacul asupra celor care încearcă să schimbe ceva.

Proteste au avut loc și sâmbătă dimineață în Piața Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piață, în condițiile în care aceasta a devenit locul tradițional de desfășurare a manifestațiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari și jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanți au fost amendați.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Ulterior, municipalitatea a anunțat că va muta Festivalul de colinde din Piața Victoriei într-un alt loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău