Noi obstacole pentru libera circulație pe podul dintre Gura Bîcului și Bîcioc, din partea transnistrenilor

  • 09 Decembrie 2017 09:45
Noi obstacole pentru libera circulație pe podul dintre Gura Bîcului și Bîcioc, din partea transnistrenilor

Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) atenționează asupra obstrucționării liberei circulații pe podul peste Nistru, în preajma localităților Gura Bîcului și Bîcioc, redeschis la 18 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, citat de INFOTAG, delegația Chișinăului a abordat această chestiune în cadrul ultimei ședințe a CUC.

„În lipsa problemelor de ordin organizatoric pe ordinea de zi, conform înțelegerilor anterioare, urma să se desfășoare ședința neordinară a Comisiei cu examinarea problemei privind asigurarea circulației pe podul de pe Nistru din preajma localităților Gura Bîcului - Bîcioc. Delegația Republicii Moldova a propus participarea reprezentanților Ucrainei și ai Misiunii OSCE la elaborarea agendei și măsurilor ce urmează a fi implementate pentru asigurarea circulației libere și fără impedimente a cetățenilor și transportului peste podul redeschis, inițiativă respinsă categoric de reprezentanții Tiraspolului”, se arată în comunicat.

Potrivit oficialilor moldoveni, după redeschiderea podului, partea transnistreană a amplasat un nou post al structurilor de forță transnistrene pe partea stângă a podului la intrarea în satul Bîcioc.

„Conducătorul delegației Federației Ruse în CUC s-a arătat nemulțumit de poziția ostilă a delegației din Tiraspol și a susținut necesitatea discutării problemei în cauză în cadrul Comisiei, a făcut apel către șeful delegației transnistrene de a-și respecta angajamentele asumate anterior și de a se abține de la acțiuni unilaterale ce pot destabiliza situația în Zona de Securitate”, se arată în comunicat.

În aceste circumstanțe, s-a decis amânarea discuțiilor pe marginea problemelor enunțate pentru data de 14 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău