Noi lovituri ale Israelului în Fâșia Gaza, după baloanele incendiare lansate de Hamas. Armistițiul este în pericol

  • 18 Iunie 2021 08:30
Noi lovituri ale Israelului în Fâșia Gaza, după baloanele incendiare lansate de Hamas. Armistițiul este în pericol

Israelul a lovit din nou Fâșia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare trimise de Hamas pe teritoriul său în ultimele trei zile. Cu puțin înainte de miezul nopții, armata israeliană a anunțat că avioanele sale de luptă au vizat pozițiile ale mișcării islamiste, scrie Digi24.ro.

Încă nu sunt informații privind eventuale victime. 

Este a doua rundă de lovituri de la sfârșitul războiului fulger de luna trecută, după cea din noaptea de marți spre miercuri. Hamas a ripostat cu focuri de artilerie asupra satelor israeliene din apropierea graniței și a dronelor de pe cer.

Forțele israeliene susțin că raidurile sale au vizat o țintă militară a Hamas din orașul Gaza și una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Totodată, șeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să sporească pregătirea armatei pentru o serie de scenarii, inclusiv reluarea ostilităților”, potrivit Agerpres.

Confruntările de luna trecută s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii și adolescenți, și 13 israelieni.

Armistițiul care a pus capăt celor 11 zile de conflict este acum în pericol.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău