Noi exerciții ale militarilor ruși și în Transnistria, cu utilizarea aruncătoarelor de grenade și blindate de tip BTR-70 și BRDM-2

  • 20 Februarie 2019 10:51
Noi exerciții ale militarilor ruși și în Transnistria, cu utilizarea aruncătoarelor de grenade și blindate de tip BTR-70 și BRDM-2

Soldații ruși din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), care staționează în regiunea transnistreană, au desfășurat noi exerciții militare, scopul acestora fiind antrenarea în privința combaterii terorismului.

Într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării se precizează că, potrivit scenariului aplicațiilor, teroriștii au minat regiunea unde se afla o mulțime de oameni. Militarii din cadrul unității GOTR privind combaterea terorismului au raportat în privința unui obiect militar care ar aparține unor persoane neautorizate.

După lansarea semnalului de alarmă, militarii unității privind combaterea terorismului s-au deplasat în sectorul respectiv. „Depistând un grup armat ilegal, ,militarii GOTR i-au blocat și i-au nimicit pe „teroriști”, utilizând pistoale automat, aruncătoare de grenade RPG-7, precum și din armamantul de pe blindate de tip BTR-70 și BRDM-2”, comunică Ministerul rus al Apărării. 

Ulterior, militarii au deminat regiunea și au evacuat oamenii. Autoritățile ruse susțin că aceste exerciții au loc conform planificării inițiale a acestora. 

Amintim că ONU, OSCE și NATO au cerut prin rezoluții și declarații retragerea trupelor ruse și a munițiilor din stânga Nistrului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău