Noi discuții la Viena, pe tema revigorării acordului nuclear iranian

  • 20 Iunie 2021 10:13
Noi discuții la Viena, pe tema revigorării acordului nuclear iranian

Astăzi se vor relua la Viena discuțiile pe tema revigorării acordului nuclear convenit între Iran și puterile lumii, reuniune în care urmează a se stabili pașii de urmat, scrie Rador.

SUA au anunțat că sunt dispuse să continue negocierile după ce un cleric fundamentalist, Ibrahim Raisi, a fost ales președintele statului iranian. Începând cu luna aprilie au loc discuții pe tema revigorării acordului nucear iranian. SUA vor să revină în acordul pe care l-au abandonat în timpul mandatului președintelui Trump însă acest demers nu este ușor, existând în continuare importante aspecte asupra cărora nu s-a convenit.

În acest moment, iranienii nu vor includerea americanilor în discuțiile cu prezență fizică. Alegerea unui nou președinte iranian a condus la apariția unor noi realități, însă dl Raisi și-a exprimat în trecut sprijinul pentru acest acord potrivit căruia Iranul acceptă diminuarea programului său nuclear în schimbul ridicării unor sancțiuni. De la momentul retragerii din acord de către SUA, Iranul și-a refăcut stocurile de uraniu îmbogățit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău