NOI DETALII de la Procuratura Generală | Reținerea lui Viorel Morari ar avea legătură cu Vlad Plahotniuc

  • 11 Ianuarie 2020 11:38
NOI DETALII de la Procuratura Generală | Reținerea lui Viorel Morari ar avea legătură cu Vlad Plahotniuc

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a pornit, la 26 decembrie 2019, în baza a două sesizări depuse la Procuratura Generală, urmărirea penală în cadrul căreia fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, era bănuit de abuz de serviciu și fals în acte publice.

În aceeași zi, Alexandr Stoianoglo a dispus competența exercitării urmăririi penale unui grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, sub conducerea unui procuror din cadrul Procuraturii Generale.

La 10 ianuarie curent, Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat asupra circumstanțelor cauzei și reținut în ordinea articolului 166 din Codul de procedură penală pentru 72 de ore. Acum, acesta este deținut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chișinău, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

„Astfel, astăzi, 11 ianuarie, este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire, audierea lui în această calitate procesuală, precum și soluționarea chestiunilor privind suspendarea lui din funcția de procuror și aplicarea în privința lui a măsurii preventive”, se precizează în comunicat.
 
Astfel, Viorel Morari este bănuit că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal și ulterior urmărirea penală și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. „Toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale, precum și în interesul petentului și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale. În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracțiunilor de care este bănuit și la această etapă nu cooperează cu ancheta. Totodată, numitul a adus în cadrul acțiunilor de urmărire penală amenințări procurorului de caz, fapte ce urmează a fi examinate în ordinea legală”, mai precizează reprezentanții Procuraturii Generale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău