Noi bombardamente în Gaza. Hamas a lansat 110 rachete. Ministrul israelian al Apărării: Ne oprim când vom avea liniște deplină

  • 12 Mai 2021 18:09
Noi bombardamente în Gaza. Hamas a lansat 110 rachete. Ministrul israelian al Apărării: Ne oprim când vom avea liniște deplină

Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas continuă și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, o persoană a fost ucisă și două au fost rănite după ce o rachetă ghidată antitanc a lovit miercuri dimineață un vehicul care patrula lângă granița dintre Israel și Gaza. Mortierele trase peste graniță au împiedicat eforturile echipelor medicale de a ajunge la fața locului. Atacul a fost revendicat de Hamas. 

Armata din Israel a anunțat pe Twitter că din Gaza se trage cu rachete spre sudul Israelului. De asemenea, au publicat imagini video cu loviturile armatei israeliene asupra a două poziții Hamas din care erau lansate rachete antitanc. 

Între timp, ministerul palestinian al sănătății a anunțat că numărul de morți din Gaza a ajuns la 48, inclusiv 14 copii, și sunt peste 300 de răniți. Șase persoane din Israel au fost ucise.

În cea mai gravă escaladare a conflictului din 2014 între Israel și Hamas, armata israeliană a efectuat sute de atacuri aeriene în Gaza, iar grupările militante palestiniene au tras sute de rachete asupra orașelor israeliene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău